(széna @ 2006.04. 17. - 19:51:27)

sony hdr-fx1...
1millió forint.
HD formátum... (1440x1080 mozgókép)...
szerintem jobb a képe, most készítettem vele egy koncertfelvételt a pecsában egy bobakrome nevű srác fellépéséről, a wutang nevű usa hip-hop együttes előzenekara volt.
ezt csak technikai infóként írom, -már simán lenyomják a kis félprofi 3ccd-s digitkamerák a régi nagy többmilliós tv-s betakamerákat!
mondjuk ez a dm felvétel tényleg valami jobb digit kamerával készülhetett, de 10-20millióért már olyan nagy HD kamrát kapsz amivel a Star Wars 2-3-at forgatták meg a vidoq-ot. azért egy olyat nem hiszem, hogy bevitt valaki a kabátja alatt!
:-))))
de nem ez a lényeg, hanem hogy valaki király csávó volt, és megcsinálta majd közkincsé tette a felvételt!
:-)
ismerem a fönököm vett kb. 1 hónapja olyat, de 1m még mindig csak játék szerintem
nem tudhatod megítélni milyen a képe, mert ez ami letölthető, felbontásilag töredéke az eredetinek, ami nálam van az is csak 720x576 DVD PAL-ra van lebutítva, a kamera állítolag valami speckó XD kazettára rögzít, ami üresen is 80.000-nél kezdődik, az optikáról nem is beszélve + a letölthető videó DivX tömörítésű, ami szintén sokat ront... ha minden jól megy kirakjuk majd eredeti minőségben is, ha eljön az ideje + állványt is vittek be hozzá, és az egészet nem kellett csempészni

de inkább ezt ne firtassuk tovább
HD kamerával nem forgatnak filmeket, max B kategóriás, igen-alacsony költségvetésű filmeket, meg a IHM műsorokat, TotalCar, meg ezek - látszik is

A filmtől még nincs jobb minőség. A SW a legkomolyabb Panavison-okkal vették fel filmre, amiket a megszokott módon képkockánként visznek át digitálba (transfer), ezeknek a kameráknak forintban nagyon kemény az ára...
Sokan azt hiszik, hogy a digitál kamerák, hú de ott vannak, hát még messze vannak a középtől is, tudomásom szerint. Ha megnézel egy Sony Hi8 kamera optikát, és összehasonlítod az fx1-el, meglátod miről beszélek.
Nem vitatkozni szeretnék, csak, hogy eloszlassuk a téveszméket.
[quote name='fragile' date='2006.04. 17. - 21:07:58' post='97']
Viszont a nyári szlovák jegyeknél néztem, hogy ott pl lesz külön belső álló jegy - de lehet félreértettem.../quote]
Igen, Szlovákiában speckó jegy kell előre: Statie pod pódiom, azaz allóhely a színpad előtt. Majdnem kétszer annyi az a jegy, mint a sima álló.